Projekt Klänning

Wednesday 2 August, 2006

Klänning

Början till den här klänning kan skådas nedan. Självklart blev den alldeles för stor. Så jag sydde om den. Självklart blev den alldeles för liten.
Sedan surade jag i några dagar och funderade över att lägga den i projektlådan innan jag tänkte om helt. Klippte bort halva överdelen och gjorde en tubtopp. Efter att dessutom insett att tajta kjolar verkligen inte är min grej gjorde jag en halvcirkelkjol med volang. Så det enda som är enligt mönstret är mittendelen. Med andra ord har jag sytt tre klänningar men bara fått en. Jag fick åtminstone mycket träning på att sy inprovningar å dragkedjor. I höst ska jag dessutom anmäla mig till en mönsterkonstruktionskurs så jag slipper såna här evighetsmardrömsprojekt där ingenting passar.

Inlägg publicerat i: Sömnad

7 kommentarer Lämna din egen

 • 1. Jossahanna  |  Wednesday 2 August, 2006 kl. 21:55

  Men oj vad imoponerad jag blir av dig! Den blev ju jättefin klänningen, det är ju alltid något. Du hade ju kunnat lägga ner massa tid på något som sedan ändå inte blir något alls som alla mina sticknings-projekt. Jag har fått en halsduk klar en gång, var jättestolt över den, men tappade tyvärr bort den. Så vart ska du ta vägen nu då när lägenheten är uppsagd?

 • 2. Lova  |  Thursday 3 August, 2006 kl. 12:42

  Tack så mkt :)

  Fast jag har massa halvfärdiga misslyckade projekt liggandes i mina lådor också. Sen har jag saker jag har sytt klart men inte gillat särskilt mkt. Så jag är faktiskt också lite imponerade att jag orkade göra om den här klänningen så många gånger att det faktiskt blev något bra av den. Tror att jag ska sy en likadan i annat tyg :)

  Ang stickning så har jag ju den där tröjan som jag har stickat på i ett år ungefär. Alla delar är klara men nu orkar jag inte sätta ihop dem. Ligger under mitt vardagsrumsbord just nu av någon anledning.

  Och lägenheten.. ja, det återstår att se. Sthlm igen förhoppningsvis .

 • 3. Sophie  |  Thursday 3 August, 2006 kl. 22:20

  Jag är mkt imponerad utav din kjol, fattade inte ens först att det var resultatet utav den man såg delarna på förut, Måste vara lite trög, men nu när jag läste för andra gången fattade jag. Men som sagt är jag mkt imponerad att du sytt om det ifrån dom delarna till den där, och den ser JÄTTE snygg ut, tror verkligen att den är super snygg på dig. Skulle oxå vilja ha en sån fin, men de e väl mitt eviga projekt, att ta mig i kragen och se till att få en uppsyd, någon gång, senare kanske. nästa löning eller nått..

 • 4. Lova  |  Thursday 3 August, 2006 kl. 22:38

  Kanske var lite otyligt med min förklaring. Svårt att skriva ibland. Jag var tvungen att ta nytt tyg för att få till kjoldelen och den andra kjoldelen som man ser på de första bilderna tänkte jag sy en väska av. Men om du vill ha en klänning av den här modellen syr jag gärna en åt dig. Dock kan jag bara sy efter färdiga storlekar och ändra lite granna.

  Svårt att veta om jag ska svara här eller i din blogg :)

 • 5. Sophie  |  Thursday 3 August, 2006 kl. 22:47

  haha så du svarade på båda ställena, men två olika svar. Mkt roligt för mig att läsa då. Ja de e bra att använda sägen till förvaring, gör de på jobbet trots att jag bara där har en liten smal 90 säng, men så behändigt för då har man allt i närheten.. Ja du skulle jätte gärna få kunna sy en klänning åt mig, men lite jobbigt när jag inte bara kan komma över å testa för att de om den passar. Så de får bli ett senare projekt. kanske till nästa sommar :p å jag hatar egentligen klänningar, för magen pekar ut så mkt då. men väntar på två klänningar som jag beställt på nätet. Varning, jobbig fråga på väg. Så vad mer har du för planer i höst, än att gå en kurs i mönsterkonstruktion? å varför e du inte på msn?

 • 6. Lova  |  Friday 4 August, 2006 kl. 0:13

  Klänningar är jättesvåra att få att passa. Men det som är så bra med den här klänningen att sen inte sitter åt över rumpan och då blir det ju genast mkt enklare.

  Haha, ja jobbig fråga. Jag tittar på jobb just nu. Vill nog hellre jobba än plugga. Hoppas på att någon bara ska ringa å erbjuda mig ett jobb just nu. Det vore trevligt.

  Jag vet inte, tänker att jag ska vara online men sen glömmer jag bort det. Har blivit mailberoende istället.

 • 7. Immix  |  Sunday 6 August, 2006 kl. 20:17

  Vilken superfin klänning! *vill också ha*

Lämna en kommentar

Obligatoriskt

Obligatoriskt, dold

Tillåten HTML-kod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Trackbacka den här posten  |  Prenumerera på kommentarerna via RSS-ström


Kalender

October 2018
M T W T F S S
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Senaste inläggen