Arkiv för September, 2006

Karriär

Ang jobbet som brevbärare så kan jag ju säga att jag aldrig har varit så trött. Ändå var det inte så kämpigt att gå från slackertillvaro till att krypa ur sängen runt fem, halv sex som jag trodde. Man vänjer sig nog vid det mesta å jag var så uttråkad att nästan vad som helst är roligt. Så här snygg är jag när jag jobbar.
Och ja, min teori att de flesta brevbärare är snygga killar är bekräftad!

1 kommentar Friday 29 September, 2006

Lite inspirerad

Jag har varit så uttråkad sista tiden att jag inte ens har känt för att sy. Ja, det låter kanske galet men jag klarar inte av att vara helt sysslolös. Jag tappar allt å orkar inte ens ägna mig åt det som jag egentligen tycker är roligast. Men för några dagar sen blev jag inspirerad av den här bilden. Den kommer från bloggen stickeri stickera stickeralla som jag läser ibland. Det gav mig energi att börja sticka på mudd nummer två till en jacka som jag sydde i somras.

Mudd

Jag kan inte bestämma mig för om jag tycker att det är helt galet att sticka egna muddar eller om det är charmigt. En bidragande orsak till att jag är skeptiskt kan vara att garnet inte är helt perfekt men jag ska inte köpa något nytt har jag bestämt.. Flytt och allt.

Jacka

Jackan ifråga ser ut så här än så länge. Det var ursprungligen ett kappmönster som jag klippte av och la till vecken på baksidan. Lite pyssel men jag är nöjd med resultatet. Jag har ingen aning om vad det är för tyg men det var kanske inte det ultimata. Det är ganska stelt och när jag försökte tygla sömnsmånerna med stykjärnet blev det som bränt så det ser lite lustigt ut på vissa ställen. Luvan är fodrat med en fint, grönt tyg, också det second hand. Fler bilder kommer förmodligen när den är klar. Ska sy knappar också.

Sminkväska

Den här väskan sydde jag i somras när jag upptäckte att jag behövde en liten necissär att ha med mig i väskan. Plasten kommer från Panduro om någon undrar :)
Nu ska jag packa lite och sen ta tåget till Sthlm för imorgon börjar jag min brevbärararekarriär.

4 kommentarer Tuesday 19 September, 2006

Nöjd/Missnöjd/Jag vet inte alls

Jag tog 08:20-tåget från Sthlm å lyckades hålla mig vaken hela vägen trots ett fåtal timmar sömn. På stationen blev jag överfallen av tjejer med såna där wasaknäckemackor vilket var bra eftersom jag inte hade ätit frukost. Senare visade de sig fundera utmärkt till lunch. Och middag. Ja, motivationen var inte på topp.
Jag gick och la mig och sov å när jag vaknade igen hade hon (nämner inga namn numera) från jobbet.jag.var.på.intervjuv.för ringt. Jag anade det värsta å ringde upp. Tänkte att jag var på så dåligt humör att det var lika bra att ta allt på en gång. Men faktiskt, hon undrade jag ville börja jobba. På onsdag. Jag är rädd att jag inte var särskilt översvallande. Ska man vara det?

Sen gick jag å betalade för att någon som utgav sig för att vara läkare tog bort en obehaglig sak under mitt öga med något som såg misstänkt likt en brodyrsax. Men han försäkrade att den var bra och påpekade även att jag skulle vara tacksam för att han inte hade parkinson. Jag försäkrade att jag inte skulle ligga kvar på britsen om han hade haft det å han fick ta bort den. Så nu har jag en käck tejpbit under ögat.

Sen gick jag runt strömmen. När jag var nästan runt så kom jag ifatt ett par som hade stanna till för att hångla lite (ståendes). När de fick syn på mig började de gå igen å det kändes fruktansvärt deprimerande. Jag menar, när hånglade jag ståendes vid några buskar senare för att avbryta å fortsätta någon annanstans senast? Å hur kul var det att avbryta någon som faktiskt hade den förmånen att ha någon att hångla med? Kände mig så nedslagen att när jag gick för att handla mat på kom jag hem med en påse chips och en muffins.

Ja, det var min dag. Melankoli är min melodi.

4 kommentarer Tuesday 12 September, 2006

Krångel

Nu verkar det plötsligt som att det är ett jätteprojekt att förvandla den här bloggen till en mer renodlad syblogg/arkiv. Jag saknar den gamla goda tiden där jag kunde göra allt själv i html å faktiskt förstod vad jag gjorde. Nu är det färdiga lösningar som man minsann inte ruckar på hur som helst. Problemet tycks vara att jag vill spara alla inlägg utan att för den skull ha dem synliga här. Får fundera.. tur att man fortfarande är arbetslös så att jag har tid med livets stora problem.

2 kommentarer Monday 11 September, 2006


Kalender

September 2006
M T W T F S S
« Aug   Oct »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Inlägg per månad

Inlägg per kategori