Arkiv för June, 2006

Politik

Skylt

Idag såg jag en skylt som fick mig att le. Mitt i prick. Med humor.
Tänk på framtiden - den kommer snart. Heja miljöpartiet!

2 kommentarer Wednesday 28 June, 2006

I made it

Mössa
Nytt försök med virkad mössa och den här gången blev det lite bättre. Lila är verkligen inte min färg men jag tyckte den blev ganska fin ändå. Att den rosa kanten är där den är beror på att garnet tog slut lagom olägligt.

1 kommentar Wednesday 28 June, 2006

Äntligen

Nu har jag fixat mina efit-bilder och de finns att beskåda här. Lägger en länk på fotosidan också. Eftersom det blev väldigt mkt bilder från Kroatien, både Jonas & mina tänkte jag göra ett annat fotoalbum senare med resten.

Lämna kommentar Monday 26 June, 2006

Färgkoordinerat

Min plan att färgkoordinera min packning blev utskrattat redan på planneringsstadiet men jag låter mig icke nedslås. Jag tycker nämligen att det är en utmärkt idé.
Grejen är att jag antagligen är sämst på att packa i hela världen. Jag har alltid med mig den halvan av garderoben som jag inte gillar särskilt mkt för att jag tror att jag kommer gilla det mer när jag inte är hemma och därmed vill ge de stackars utstötta kläderna en chans. Till saken hör att dessa kläder är i princip omöjligt att matcha med varandra så resultatet blir att jag ser ut som en missanpassad, färgblind modeamatör när jag är på semester.
I år gäller alltså färgkoordernering och insikten att saker inte blir snyggare x antal mil hemifrån. Äntligen kommer min gigantiska vita väska till användning också eftersom årets semesterkläder har reducerats till följande färger: vitt, blått&rött.
Vad kan man då dra för slutsats av detta? Antagligen att jag har för mycket tid att fundera över oväsentligheter.

2 kommentarer Friday 16 June, 2006

Bra saker

Rött Linne

Följande bra saker har hänt mig hittills idag.

ett. Jag vaknade och fick veta att den sista svenskatexten jag skickade in igår är godkänd och därmed är jag klar med svenska b (ska aldrig mer läsa svenska)

två. linnet som jag har sytt på i två dagar (var tvungen att sy lite för hand) är nu klar att användas. se bild

tre. boken (enkel virkning) som jag har väntat på att någon ska lämna tillbaka till biblioteket var idag återlämnad och numera i min ägo (ett tag iallafall)

fyra. jag cyklade hem till mamma och fick mina oriflamesaker jag hade beställt plus en påse med rabarber så nu kan jag baka paj. hos mamma hittade jag även virknål nr 3,5 och 7 så nu slipper jag köpa det.

fem. jag svängde förbi hm (skulle verkligen bara köpa en hatt) men hittade en blus och ett par shorts som numera också är i min ägo. ja, och så hatten också. nu kan jag flyga till kroatien med stil.

1 kommentar Friday 16 June, 2006

Ett foto i timmen

Påminn mig om att det är ett foto i timmen den 18 juni. Annars lär det inte bli några bilder. Åker till Kroatien då så det kan ju bli spännande ;)

Lämna kommentar Friday 16 June, 2006

Det var så här va

Virkning
Jag skulle ju lära mig virka. Provade lite igår och tyckte att det såg bra ut. Så jag tänkte att jag skulle prova mössan. Jag hade virknål 3 istället för virknål 3,5 å lite tunnare garn än vad jag skulle så jag antog att den skulle bli lite mindre än vuxenstorlek. Men jag hade nog inte tänkt mig att den skulle bli så liten. Jag tror inte ens att ett nyfödd bäbis har ett sånt litet huvud.
Repa upp å göra om? Javisst, ingen behärskar konsten mer än jag men nu är jag faktiskt ganska stolt över att kommit så där långt. Så vad gör man? Stärker å använder som godisskål? Skaffar en docka? Eller så ser man den som ett test å nålar upp den på anslagstavan som påminnelse om att jag bör skaffa större virknål. Och bättre garn.

2 kommentarer Tuesday 13 June, 2006

Och garn

Garn

I lördags lyckades jag plocka på mig en hel massa garn för en billig penning. Bland annat det på bilden som jag tänkte kunde användas till den här sommaren försök att lära mig virka.

1 kommentar Sunday 11 June, 2006

Cykel

Cykel

Jag köpte en cykel igår. En svart och ganska fin för bara 1000 kr. Jag är nöjd med min cykel. Helt plötsligt krymper staden ytterligare när jag susar från ytterkant till ytterkant på några minuter. Självklart var jag tvungen att cykla på en provtur runt staden.
Jonas ville testa panorering så jag cyklade snällt fram och tillbaka medan han fifflade å testade. Det är tur att jag har vanan inne att cykla framför en kamera sedan förra sommaren.

3 kommentarer Saturday 10 June, 2006

Väskutveckling

Röd Väska

De senaste åren har jag mest setts bärandes tygväskor av den modellen. En del har jag sytt själv men just den här köpte jag på Made At Home på kulturnatten för några år sen. Det bästa med den här typen av väskor är att de är smidiga att knöla undan, lätta att tvätta och man behöver rent allmänt inte vara så rädd om dem. Kan även användas att sitta på. Nackdelen är att om när telefonen ringer ligger den alltid i botten. Samma sak med nycklarna när man ska öppna dörren. Av någon anledning brukar även plånboken ligga i botten när man ska betala något. Kort sagt: opraktiskt eftersom den i allmänhet saknar fack.

Svart Väska
Den här lilla raringen köpte jag på second hand för nästan ingenting och sydde på blåa pärlor. Den är perfekt att ha med sig när man bara behöver det nödvändigaste men jag tröttnade ganska snabbt på att kedjan gick av hela tiden.

Vit Väska

När min syster skulle gifta mig insåg jag att jag behövde en lite mer seriös och finare väska. Jag letade överallt men hittade ingenting som jag gillade särskilt mkt. Jag hade sytt en blå klänning så en svart väska var totalt utesluten för min del. Därför blev jag överlycklig när jag hittade denna på Debenhams i Sthlm. Det fladdar väldigt fint när man går men det är inte en bra idé att ställa sig på den och sen rycka loss den. Det är lite glesare på det stället sen den händelsen.

Brun Väska

Detta tycker jag är min första riktiga vuxenväska och är köpt på Indiska. Kändes väldigt ovant att ha den först men sen började jag uppskatta alla fack. När jag köpte den påpekade expeditien att det fanns ett mobilfack men seriöst, vem orkar stoppa ner mobien i ett speciellt fack? Det är bara jobbigt för jag tappar alltid bort saker där.

Vit Väska

Mitt senaste väsktillskott och jag känner mig hemskt glammig när jag går runt med denna. Köpte den som en avslutningspresent/tröstpresent till mig själv när jag flyttade hem igen å den piggar fortfarande upp. Den är så stor att man utan vidare kan få plats med att par skor. Den är därför utsett till min nya shoppingväska.

3 kommentarer Thursday 8 June, 2006

Föregående inlägg


Kalender

June 2006
M T W T F S S
« May   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Inlägg per månad

Inlägg per kategori