Publicerat i 'Annat pyssel'

Grytlapp

För dem som tvivlar på att jag är tant så kan jag meddela att jag håller på att virka en grytlapp. I stolpar. Såna som man var tvungen att göra i slöjden. Har ingen aning om vad jag ska ha den till, tycker inte ens om grytlappar. Så om någon vill ha en rosa grytlapp, made by lova är det bara att säga till.

Lämna kommentar Thursday 27 July, 2006

I made it

Mössa
Nytt försök med virkad mössa och den här gången blev det lite bättre. Lila är verkligen inte min färg men jag tyckte den blev ganska fin ändå. Att den rosa kanten är där den är beror på att garnet tog slut lagom olägligt.

1 kommentar Wednesday 28 June, 2006

Det var så här va

Virkning
Jag skulle ju lära mig virka. Provade lite igår och tyckte att det såg bra ut. Så jag tänkte att jag skulle prova mössan. Jag hade virknål 3 istället för virknål 3,5 å lite tunnare garn än vad jag skulle så jag antog att den skulle bli lite mindre än vuxenstorlek. Men jag hade nog inte tänkt mig att den skulle bli så liten. Jag tror inte ens att ett nyfödd bäbis har ett sånt litet huvud.
Repa upp å göra om? Javisst, ingen behärskar konsten mer än jag men nu är jag faktiskt ganska stolt över att kommit så där långt. Så vad gör man? Stärker å använder som godisskål? Skaffar en docka? Eller så ser man den som ett test å nålar upp den på anslagstavan som påminnelse om att jag bör skaffa större virknål. Och bättre garn.

2 kommentarer Tuesday 13 June, 2006

På väg

broderi

När jag från början ville ha en blogg ville jag ha den för att kunna dokumetera hur mina projekt framskred och sen kunna visa upp resultatet för den som måhända var intresserad. Nu blev det inte riktigt så, av flera anledningar. Ska försöka skärpa mig, för min egen skull. Det här är broderiet jag håller på med nu. Jag vet inte varför jag fastnade i det här broderieträsket men det är något som gör att jag tycker att det är sjukt kul att se hur en bild långsamt långsamt växer fram. Går det att se vad det är?

4 kommentarer Friday 28 April, 2006

Broderi

Broderi

Äntligen klart. Ett projekt som inte hade irriterat mig fullt så mkt om jag hade vetat/tänkt på två saker innan jag började.

Ett. Att det blir snyggast om man använder tre trådar istället för två. Detta insåg när jag var halvvägs.

Två. Att man köper allt garn på en gång eller åtminstone ser till att det är samma färgning på det. När jag var klar insåg jag att hela det nedre högra hörnet hade en annan nyans av svart. Blev mkt att sprätta där.

3 kommentarer Tuesday 14 March, 2006


Kalender

September 2018
M T W T F S S
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Inlägg per månad

Inlägg per kategori