Publicerat i 'Sömnad'

Vad jag gör när jag borde jobba

Luvkofta

Det kanske låter konstigt men ända sen jag började sy har jag försök sy luvtröjor och det har aldrig blivit bra. Oftast har de blivit för stora och som straff har jag gömt dem halvfärdiga i en påse någonstans. Nu några år senare när den värsta vreden har jag lagt sig (en smula långsint, jag erkänner) plockade jag fram den igen och klippte och sydde tills jag fick den här tröjan som resultat. Måste säga att jag är ganska nöjd med mig insats den här gången..
Tycker att den till formen påminner om en typiskt bikbok-tröja förutom att den fula broderade loggan saknas. Hade jag köpt knappar speciellt till den här tröjan hade jag antagligen valt en annan färg än röda men jag har lovat mig själv att använda saker jag har hemma så då blev det röda knappar idag.

Cred till Jonas som orkade ta så där hundra bilder innan jag var (någorlunda) nöjd.

6 kommentarer Wednesday 27 December, 2006

Projekt Klänning

Klänning

Början till den här klänning kan skådas nedan. Självklart blev den alldeles för stor. Så jag sydde om den. Självklart blev den alldeles för liten.
Sedan surade jag i några dagar och funderade över att lägga den i projektlådan innan jag tänkte om helt. Klippte bort halva överdelen och gjorde en tubtopp. Efter att dessutom insett att tajta kjolar verkligen inte är min grej gjorde jag en halvcirkelkjol med volang. Så det enda som är enligt mönstret är mittendelen. Med andra ord har jag sytt tre klänningar men bara fått en. Jag fick åtminstone mycket träning på att sy inprovningar å dragkedjor. I höst ska jag dessutom anmäla mig till en mönsterkonstruktionskurs så jag slipper såna här evighetsmardrömsprojekt där ingenting passar.

7 kommentarer Wednesday 2 August, 2006

Trestegssömnad

Numera låtsas jag inte ens som att jag sover om nätterna.

Del ett
00:02
Så här långt kom jag natten innan. Nu kan jag börja sy.

Del två
01:43
Ett stycke framstycke färdigt.

Del tre
02:56
Klart med bakstycken.

Ja, jag syr ganska långsamt. Men noga.

3 kommentarer Wednesday 26 July, 2006

Omlottröja

omlottröja

Det senaste jag sydde klart. Var ett halvfärdig projekt ganska länge innan jag orkade göra klart det. Annars är en effekt av att bo trångt att jag är benägen av att avsluta projekt fortare för att få bort det från skrivbordet och in i garderoben. Ibland.

2 kommentarer Wednesday 3 May, 2006

Fixar

Kommit igång med att fixa bilder på mina kläder. Är lite pyssel men det känns kul att göra något. De har samtliga den här stilen.

Randig Klänning

1 kommentar Saturday 4 March, 2006


Kalender

September 2018
M T W T F S S
« Jun    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Inlägg per månad

Inlägg per kategori